Vergadermeubilair kiezen? Hou rekening met deze tips!

Vergadermeubilair

Vergadermeubilair kiezen? Hou rekening met deze tips!

Bij het kopen van nieuw vergadermeubilair zijn er menig aantal verschillende factoren die mee in overweging dienen te worden genomen. In principe kunnen al deze factoren worden onderverdeeld in twee categorieën. Het gaat hierbij om de praktische en om de visuele eisen. Wat de praktische eisen betreft spreekt het voor zich dat vergadermeubilair efficiënt moet zijn in gebruik en bovendien ook comfortabel moet zitten. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat er ook enkele visuele aandachtspunten zijn om bij stil te blijven staan. In ieder geval, wil jij met zekerheid kiezen voor vergadermeubilair welke alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen? Hou dan zeker rekening met de onderstaande tips!

Denk aan het grotere geheel van je kantoordesign

Het is bij het kopen van vergadermeubilair altijd belangrijk om er voor te zorgen dat het meubilair en de inrichting van de vergaderruimte overeenkomt met de rest van het kantoor. Dit betekent niet dat er sprake moet zijn van een eentonige of saaie vormgeving, in tegendeel. Probeer echter een bepaalde vorm van consistentie te creëren en aan te houden. Alleen op deze manier kan er in de praktijk met zekerheid worden gezorgd voor een vloeiend kantoordesign. In ieder geval, voor welke kleuren jij uiteindelijk ook mag kiezen voor jouw vergadermeubilair, zorg er voor dat ze goed op elkaar aansluiten en niet met elkaar botsen!

Comfort, het nummer één aandachtspunt bij vergadermeubilair kopen

Voor welk type vergadermeubilair u ook wenst te kiezen, er dient in de praktijk altijd rekening te worden gehouden met de mate aan comfort welke wordt gerealiseerd. Hou hierbij in het achterhoofd dat het niet zelden gebeurt dat mensen verschillende uren aan één stuk in een vergaderruimte vertoeven. Wanneer er dan gebruik wordt gemaakt van oncomfortabel vergadermeubilair is dat niet alleen nefast voor de rug, maar ook voor de armen. Sta er bovendien eveneens bij stil dat deelnemers aan de vergadering over voldoende elleboogruimte dienen te beschikken. Alleen zo is het mogelijk om de vergadering echt comfortabel door te komen.

De keuze tussen formeel of informeel vergadermeubilair

Bij het kopen van vergadermeubilair wordt het sterk aangeraden om in eerste instantie stil te blijven staan bij de branche waarin je actief bent. Op het eerste zicht is dit mogelijks niet meteen duidelijk, maar het vergadermeubilair dat op de markt is terug te vinden kan wel degelijk worden ingedeeld in twee verschillende categorieën. Enerzijds is er het formele en anderzijds is er het informele meubilair. Voor veel mensen schept dit best een beetje verwarring. Wat maakt een stuk vergadermeubilair nu namelijk precies formeel of informeel? Zeer eenvoudig, namelijk zaken zoals de indeling en de kleuren waarover ze beschikken.

Professionele kleuren worden in de praktijk vaak aangeduid als bruin of zwart terwijl informele kleuren in vergadermeubilair weer net wat anders, vaak “vrolijker” zijn. Ben je actief in de marketing of design sector? In dat geval zal je wellicht de sterke drang voelen om af te wijken van wat gebruikelijk is. Ga dus met andere woorden voor niet alledaagse ontwerpen en bijzondere kleuren of kleurencombinaties. Let wel, het spreekt voor zich dat je zoals eerder reeds aangegeven het comfort niet uit het oog mag verliezen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, het is altijd aan te raden om je vergadermeubilair te kiezen in functie van je branche.

Slede model

Vergaderstoel terra

214,80 excl. BTW 259,91 incl. BTW
575,00 excl. BTW 695,75 incl. BTW

4-Poots model

Vergaderstoel Lynx

130,80 excl. BTW 158,27 incl. BTW
1.138,80 excl. BTW 1.377,95 incl. BTW
598,80 excl. BTW 724,55 incl. BTW

4-Poots Tafel's

Kantoortafels

142,80 excl. BTW 172,79 incl. BTW

Slede model

Vergaderstoel Ceres

202,80 excl. BTW 245,39 incl. BTW
559,00 excl. BTW 676,39 incl. BTW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *