10 vragen over een goede ergonomische bureaustoel

Ergonomische Bureaustoel Npr 1813

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is een type stoel die ontworpen is om de gebruiker maximaal comfort en ondersteuning te bieden tijdens het zitten.

De zitting, rugleuning en armen van een ergonomische bureaustoel zijn allemaal verstelbaar om rekening te houden met verschillende zithoudingen.

Een goede ergo bureaustoel heeft ook een zithoogte die kan worden aangepast aan verschillende gebruikers.

De hoek van de rugleuning kan ook worden aangepast om de onderrug te ondersteunen.

Waarom kies ik voor een ergonomische bureaustoel?

U kiest voor een ergonomische bureaustoel omdat die een goede ondersteuning biedt en zich aanpast aan uw lichaam.

Zo bent u productiever en kunt u (ook op de lange termijn) een goede houding aanhouden.

Bovendien is een ergonomische bureaustoel ontworpen om de productiviteit te verhogen door de gebruiker een goede ondersteuning te bieden.

Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?

Een ergonomische bureaustoel moet een comfortabele zitting hebben die aan het lichaam van de gebruiker kan worden aangepast.

De stoel moet ook een rugleuning hebben die verstelbaar is om de ruggengraat van de gebruiker te ondersteunen en hem in verschillende posities te laten zitten.

De bureaustoelen moeten ook verstelbaar zijn, zodat de gebruiker de hoogte, de hellingshoek en de zitdiepte kan instellen.

Een goede ergonomische bureaustoel heeft ook een verstelbare lendensteun om de gebruiker een goede ergonomie te bieden.

Welke voordelen heeft een goede ergonomische bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen om uw lichaam goed te ondersteunen en het risico op het ontwikkelen van aandoeningen aan het bewegingsapparaat te verminderen.

Een goede ergonomische bureaustoel is comfortabeler en stelt u in staat een correcte houding aan te nemen, wat kan leiden tot een hogere productiviteit.

Hoe stel je jouw bureaustoel goed af op je lichaam?

Om uw bureaustoel goed in te stellen, gaat u eerst in de stoel zitten en stelt u de zithoogte zo in dat uw voeten plat op de grond staan en uw dijen evenwijdig aan de grond zijn.

Stel vervolgens de armleuningen zo af dat ze zich op dezelfde hoogte bevinden als uw schouders. Stel ten slotte de rugleuning zo in dat deze uw hele rug ondersteunt, ook uw onderrug.

Welke ergonomische bureaustoel past bij mij?

Als u op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel die bij u past, moet u een paar dingen in gedachten houden.

Ten eerste moet u bedenken hoe vaak u de stoel zult gebruiken en wat voor soort activiteiten u zittend zult uitvoeren.

Als u rugpijn of andere gezondheidsproblemen hebt die kunnen worden verergerd door het zitten in een ongemakkelijke houding, is het belangrijk om een ergonomische bureaustoel te kiezen waarmee u comfortabel en met de juiste ondersteuning kunt zitten.

Er zijn verschillende ergonomische bureaustoelen beschikbaar, dus neem de tijd om er een te zoeken die bij uw lichaam en uw behoeften past.

U kunt al onze ergonomische bureaustoelen bij in onze webshop of (wanneer op voorraad) in onze showroom bekijken.

Voorkomt een ergo stoel rugklachten?

Een ergonomische stoel kan rugpijn helpen voorkomen door een goede zithouding te bevorderen.

Wanneer u in een ergonomische stoel zit, wordt uw rug ondersteund op een manier die de natuurlijke kromming ervan helpt te behouden.

Hierdoor worden de spieren en gewrichten in de rug minder belast, wat tot pijn kan leiden.

Wat kost een goede ergonomische bureaustoel?

Als het om bureaustoelen gaat, kunt u volstaan met een goedkoop basismodel – maar als u een goede ergonomische bureaustoel wilt die verstelbaarheid, steun en comfort biedt, dan hangt er een iets hoger prijskaartje aan.

Een goede ergonomische bureaustoel moet verstelbare functies hebben waarmee u de pasvorm aan uw eigen lichaam kunt aanpassen, en lendensteun om pijn in de onderrug te voorkomen.

U kunt goede ergonomische bureaustoelen vinden voor ongeveer €200 – maar de allerbeste kunnen meer dan €1000 kosten.

Europese en Nederlandse normeringen voor ergonomie

Ergonomische bureaustoelen worden steeds populairder in Europa en Nederland omdat de werknemers hun houding en comfort tijdens het werk willen verbeteren. NPR-1813 is de (nog strengere) Nederlandse norm voor ergonomie en bepaalt dat bureaustoelen armleuningen, een verschuifbare zitting en bepaalde afmetingen moeten hebben om als ergonomisch te worden beschouwd.

De prijzen van ergonomische bureaustoelen variëren afhankelijk van de kenmerken en de kwaliteit, maar over het algemeen zijn ze duurder dan traditionele bureaustoelen.

De Europese en Nederlandse normen voor ergonomie behoren tot de strengste ter wereld. Zo moeten ergonomische bureaustoelen minimaal voldoen aan de EN-1335 norm van de Europese Commissie.

Deze norm bevat bepalingen voor verstelbare armleuningen, een schuifzitting en andere afmetingen die ervoor zorgen dat de bureaustoel geschikt is voor de Nederlandse beroepsbevolking. Hierdoor zijn ergonomische bureaustoelen van Europese en Nederlandse fabrikanten vaak duurder dan die uit andere landen.

De Europese en nederlandse normen voor ergonomie behoren tot de strengste ter wereld.

Er zijn veel ergonomische bureaustoelen op de markt, maar ze voldoen niet allemaal aan de Europese of Nederlandse normen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij een ergonomische bureaustoel is dat hij verstelbare armleuningen heeft, een verschuifbare zitting en afmetingen die bij uw lichaam passen. Prijsklassen voor ergonomische bureaustoelen kunnen sterk variëren, maar u kunt stoelen van goede kwaliteit vinden voor minder dan 500 euro.

 

Waar koop ik een goede bureaustoel?

Een selectie van onze NPR 1813 Norm of EN 1335 bureaustoelen vindt u hier.

Nieuw

NPR Norm stoelen

Ergo NPR Bureaustoel

510,00 excl. BTW 617,10 incl. BTW

NPR Norm stoelen

ABR YESSE

504,00 excl. BTW 609,84 incl. BTW

NPR Norm stoelen

ABR LINA

412,00 excl. BTW 498,52 incl. BTW

NPR Norm stoelen

Deluxe METiX

495,00 excl. BTW 598,95 incl. BTW

NPR Norm stoelen

Jobairgo Deluxe NPR

504,00 excl. BTW 609,84 incl. BTW

NPR Norm stoelen

Straight Delux Mesh

513,00 excl. BTW 620,73 incl. BTW

NPR Norm stoelen

Straight Deluxe

529,00 excl. BTW 640,09 incl. BTW

NPR Norm stoelen

Mesh Comfort

580,00 excl. BTW 701,80 incl. BTW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *